Rolig historia om Jimmie Åkesson som räddar en flicka på zoo

Oavsett politisk åsikt bör man nog ta nyheterna med en nypa salt ibland

Jimmie Åkesson hade semester och besökte en dag en djurpark. Han närmade sig lejonburen och där fick han se en liten flicka som stod och lutade sig mot gallret.

Plötsligt kommer lejonet fram till gallret, biter tag i flickans jacka och försöker dra in henne i buren. Flickan skriker förtvivlat och hennes föräldrar skriker de med, chockade och paralyserade som de blir.

Jimmie agerar blixtsnabbt. Han springer fram till buren, knyter näven och slår med all kraft lejonet en rak höger mitt på nosen. Lejonet blir alldeles överrumplad. Han släpper greppet och springer med svansen mellan benen till bakre delen av buren där han kryper ihop.

Jimmie återbördar flickan till hennes överväldigade och lättade föräldrar. De vet inte hur de nog skall kunna tacka honom. En främmande man kommer fram till Jimmie:

– Det var det modigaste jag sett någon göra i hela mitt liv!

– Åh, det var inte så märkvärdigt, säger Jimmie ödmjukt. Lejonet fanns ju på andra sidan gallret så jag bara sprang fram och gjorde vad jag tyckte var min plikt.

– Nu ska ni inte förringa er insats, sa mannen. Vet ni, jag är reporter på Aftonbladet så jag ska se till att ni blir morgondagens hjälte i tidningen. Vad heter ni och vad jobbar ni med?

Jimmie ler åt att han inte verkar vara igenkänd.

– Jag heter Jimmie Åkesson, är riksdagsman och partiledare för Sverigedemokraterna.

Reportern spärrar upp ögonen ett par sekunder, sen vänder han på klacken och går därifrån utan ett ord. Nästa dag har Aftonbladet denna rubrik på löpsedeln:

FRÄMLINGSFIENTLIGE HÖGEREXTREMISTEN JIMMIE ÅKESSON (SD) MISSHANDLAR AFRIKANSK INVANDRARE OCH STJÄL HANS LUNCH.

Relaterat innehåll