Hund råkar springa en halvmara efter att ha blivit utsläppt för att kissa – slutar sjua

Jag har själv aldrig tränat för ett halvmarathon. Löpning och jag går liksom inte ihop, men jag kan föreställa mig känslan att ha sprungit 21097,5  meter bara för att på målsnöret få höra att jag blivit slagen av en hund. Jag hade givetvis inte blivit sur på hunden, men att som vältränad åka på däng av en otränad hade inte varit roligt

Hunden i detta klipp heter Ludivine och är en 2.5 år gammal blodhund som blivit utsläppt för att göra sina behov en söndagmorgon. Vi känner inte till hela historien, men vi utgår från att det inte riktigt gick som planerat när hon på något sätt hamnade på startlinjen för The Elmont Trackless Train Half Marathon i Alabama.

Så vad bestämde hon sig för när hon ändå stod där på startlinjen? Att springa såklart!

Ludivine, som avslutade loppet på sjunde plats, gjorde även några små avstickare från löprundan. Första gången efter c:a 3 kilometer för att lukta på en död kanin och en gång till under loppet för att valla några kossor.

Jag kan ju såklart bara spekulera, men jag är hyfsat säker på att hon till och med hade kunnat vinna om hon bara varit lite mer fokuserad på loppet. 😉

Hon avslutade loppet på lite över en och en halv timme.

Hennes ägare April hamlin berättar: ”Allt jag gjorde var att öppna dörren och sedan sprang hon tävligen på egen hand. Min första reaktion var att jag skämdes. Jag oroade mig även för att hon skulle vara i vägen för andra löpare. Hon är väldigt avslappnad och vänlig, så jag kan inte förstå att hon sprang hela halvmaran. Hon är faktiskt otroligt lat.”.

Så söt!

Jim Clemens, som kom fyra i loppet, sa: ”Varje gång jag trodde hon valt att avsluta lunka hemåt igen hörde jag henne bakom mig. Hon sprang förbi mig ett otal gånger och fram till de två löparna i ledningen. Ibland trängde hon igenom skaran av åskådare bara för att springa in och lukta lite i någons trädgård.”.

Visst är det härligt med lite glada nyheter? Dela gärna detta inlägg med dina vänner!

Källa: Sport Bible

Relaterat innehåll