Snart kan du köpa en bärbar luftkonditionering från Sony som kommer hålla dig sval!

Reon Pocket är en personlig luftkonditionering som håller dig sval, oavsett om du befinner dig på en fullpackat tunnelbanevagn eller tittar på en fotbollsmatch i gassande sol. Den portabla och bärbara enheten har utvecklats som en del av Sony’s startup-program och har nyss nått sitt finansieringsmål via företagets crowdfounding-sida.

Två års utveckling har lagts på Reon Pocket som, till oss frusna nordbors glädje, också kan användas som värmare. Sony skapade den diskreta modellen efter en enkätundersökning bland Tokyos affärsmän angående deras behov av kylning när de bär kostymer.

Den sägs fungera genom termoelektrisk kylning(?) och sägs kunna sänka bärarens kroppstemperatur med hela 13 grader. I andra ändan av spektrumet, sägs det att bärarens kroppstemperatur kan värmas upp ungefär 8 grader.


Reon Pocket är avsedd att användas tillsammans en speciell t-shirt som har en ficka i nacken. Bluetooth-enheten, som väger cirka 3 gram (85 gram), ansluts till en app som möjliggör enkel reglering av temperaturen. Den personliga luftkonditioneringen fungerar med både Android och iOS och laddas via en standard USB-c. Med 90 minuters batteritid fungerar enheten tillräckligt länge för att hålla bärarna fräscha och bekväma i många situationer.

På bara en vecka nådde Reon Pocket sitt crowdfunding-mål och är för närvarande slutsåld för förbeställningar. Sony planerar att lansera Reon Pocket i tid för sommar-OS 2020 i Tokyo, vilket innebär att vi förmodligen kommer att se en hel del coola och bekväma åskådare bevittna idrottsevenemanget.

Kolla in videon nedan för att se hur den kommer fungera!

https://youtu.be/2dlzdZlbq2Q

Tagga gärna en vän som skulle behöva en sådan här 🙂

Relaterat innehåll