Här är Greta Thunbergs svar till Jimmie Åkesson efter kritiken

Greta Thunberg är antagligen världens mest omtalade svensk just nu. Förra hösten började hon skolstrejka varje fredag för att göra världen uppmärksam på klimatfrågan. Och uppmärksamhet det har hon fått. Bara i år har hon t.ex. prytt omslaget på Time Magazine, träffat påven och blivit nominerad till Nobels Fredspris.

I oktober 2019 kommer hon, enligt Dagens Nyheter, dessutom utses till hedersdoktor vid Mons universitet i Belgien för att hon ökat medvetenheten om hållbar utveckling.

Sverige delas i två läger när det kommer till Greta Thunberg. Det finns de som irriterar sig på hennes kamp och så finns det de som hyllar henne som en hjälte. Det finns liksom inget mellanting här.

Vilket läger Jimmie Åkesson tillhör vågar vi inte spekulera i, men i TV-programmet ”Malou efter tio” säger han bland annat:

— Det spelar ingen roll hur mycket Greta sitter på Mynttorget, det kommer inte påverka klimatet i alla fall.

Vidare berättar han att:

— Det är en iscensatt pr-kampanj som medier hakar på.

Jimmie menar att den enda anledningen att Greta fått träffa påven är att det är en pr-byrå som ligger bakom.

Greta har som vanligt svar på tal, men svarar inte Jimmie direkt, utan med ett mer allmänt svar:

— Det är väldigt ledsamt att folk försöker hitta på saker. Att de är så desperata och känner sig så hotade av den här rörelsen att de bara hittar på saker.

Hon fortsätter:

— Att folk tror så lite om varandra, att man aldrig kan göra någonting för en god sak utan alltid måste ha en dold agenda bakom, det tycker jag är väldigt sorgligt.

Vad tycker du, är det Jimmie eller Greta som har rätt?

 

Relaterat innehåll