Möt Baloo och Henry – det omaka paret som älskar att ge sig ut på äventyr ihop!

De vana vandrarna Cynthia Bennet och hennes pojkvän adopterade deras hund Henry för tre år sedan. Först ville Cynthia ha en Golden Retriever-blandning, men sen träffade hon Henry på ett adoptionscenter. Han var bara 14 veckor gammal, men redan fem gånger större än de övriga valparna i sin ålder. När hon gick in i Henrys inhägnad så burrade han genast ihop sig i hennes knä och puffade till sig hennes arm så att den lade sig på hans huvud. Det var då hon visste att Henry var den rätta!

”Jag tror att vi bara hade honom i tre dagar när vi tog honom på vår första vandring”, berättar Bennett för tidningen The Dodo. ”Han hittade den brantaste, högsta klippan och sprang upp på toppen för att se över kanten. Det var då de började kalla honom för sin ”lilla bergsget”.

För några månader sedan bestämde paret att de skulle vilja ha ett annat husdjur i sin familj och Cynthia ville verkligen ha en hittekatt, och efter fem månaders letande på olika katthem hittade de en siamesblandning med namnet Baloo. De presenterade katten för Henry och genast verkade det som att Baloo hittat sin själsfrände – allt han ville vara att leka och kela med sin nya kompis. Och kärleken var ömsesidig!

Det dröjde inte länge förrän Baloo började följa med sin nya familj på vandringar. ”Jag får många frågor hur vi lyckades få honom till att följa med, men sanningen är att han älskat det från första stund” berättar Bennet. ”Så fort jag rör Henrys koppel börjar Baloo skrika och jama vid dörren.”

Mer information: Instagram

Relaterat innehåll